Grauwe Gors

Emberiza calandra
Grauwe Gors, 3 februari 2019, Fochteloërveen

De soort broedt in Zuid- en Centraal-Europa, Noord-Afrika en Azië tot in Kazachstan. Het is voornamelijk een standvogel, hoewel sommige individuen uit de koudere gedeeltes van Centraal-Europa en Azië tijdens de winter naar het zuiden trekken. 

Eerste Waarneming: 20 april 1990

Waarnemingsplaats: Lauwersmeer