Rotszwaluw

Ptyonoprogne rupestris
Rotszwaluw, 18 november 2011, Hoorn

Broedt in rotsige regio's van zuidelijk Europa, Noord-Afrika, Turkije, Arabisch Schiereiland, Zuid-Rusland, Iran en oost tot in Zuidwest-Siberië en Noord-Mongolië en in het zuiden oost via Pakistan en de Himalaya's tot in China; overwintert in het Mediterrane gebied en hier en daar in de noordhelft van Afrika, Midden-Oosten, India en Zuid-China.

Eerste Waarneming: 18 november 2011

Waarnemingsplaats: Hoorn