Witkopeend

Oxyura leucocephala  ·  White-headed Duck

 

Versnipperd broedgebied van Zuid-Spanje tot en met het westen van Centraal-Azië; overwintert in het Mediterrane gebied, Midden-Oosten en Zuid-Azië tot Noordwest-India.

Kijkend naar Witkopeend, 5 januari 2012, Reeuwijckse Plassen
Waarnemingen
1e waarneming: 1 februari 1998 ,Ouderkerkerplas
2e waarneming: 5 januari 2012, Reeuwijckse Plassen

Opmerkingen

Mijn eerste waarneming in 1998 is van voor mijn fotografieperiode.

De tweede waarneming in 2012 was ik op weg naar Scheveningen voor een weekendje weg met Ellen. Ik kon haar gelukkig overtuigen om even bij de Reeuwijckse Plassen langs te rijden om deze soort nogmaals te zien. Helaas had ik niet bedacht een fototoestel mee te nemen.

Foto's en video's