Steenarend Aquila chrysaetos
1e waarneming: 16-02-2002, Huis ter Heide

Voorkomen
Nominaat broedt en overwintert in Europa (behalve het zuid-westen) en westelijk Siberië tot in Altai-gebergte; andere ondersoorten komen onder meer voor van Iberisch schiereiland en Noord-Afrika oost tot Iran; van Turkestan oost tot zuidwestelijk China en noordelijk India; in oostelijk Noord-Azië; en in Noord-Amerika.

Opmerkingen

Foto's en Video's
Vogelaars bij de Steenarend, rempuntje gemist, 16 februari 2002, Huis ter Heide (Foto: Rommert Cazemier)