Bits on Birding

Grote Kruisbekken. Ik weet nog dat ik naar Noord-Holland afreisde om ze voor de eerste keer te zien. Het waren barre tijden.

Zondags willen wij, Ellen en Dirk, als een volmaakt burgerlijke stelletje nog wel eens een wandelingetje maken. Gewoon om er even uit te zijn. Meestal doen we dat in de buurt van onze woonplaats, Bovensmilde, maar om een of andere reden wilde ik deze keer graag naar Nieuwe Statenzijl. Bij ons, Groningers, heet dit overigens; 'Nij Stoatenziel'. Ede Staal heeft daar een prachtig nummer in het Gronings over geschreven, die de sfeer ter plaatse perfect beschrijft.

Januari, het moment van een nieuwe start. Van oudsher de maand om fanatiek met je jaarlijst te beginnen, maar ook een maand waarin wel eens een (sub) zeldzaamheidje wil opduiken.

Soms struikel je gewoon tegen iets leuks aan. Het was zondagmorgen redelijk mooi weer en het lukte mij om Ellen over te halen om een stukje te wandelen rond de Ganzenpoel bij Wateren. 

Op een of andere manier wil het helemaal niet vlotten met nieuwe soorten in 2017. Leuke soorten genoeg, denk aan Grijze Wouw en Siberische Strandloper, maar die had ik al... Een nieuwe lijkt maar niet mogelijk, tot 9 oktober...